dinsdag 13 mei 2014

Nog 7 weken te gaan om geld binnen te halen voor Biblionef Ghana


Wia vertrekt op 2 juli naar Ghana. Op 3 en 4 juli zijn er voor medewerkers van kinderbibliotheken en leerkrachten workshops rondom (voor)lezen en leesbevordering. Deze  workshops worden georganiseerd door Patricia Arthur van Biblionef Ghana. Wia zal tijdens deze 2 dagen meer vertellen wat wij vanuit de Bibliotheken in Nederland aan leesbevordering doen op de voorschoolse instellingen en basisscholen.

Patricia Arthur van Biblionef Ghana
Janneke komt 5 juli. In de week van 7 juli zijn er opnieuw workshops en Janneke zal dan laten zien hoe je met een vertelkastje kunt voorlezen en daarnaast naar aanleiding van het verhaal kunt gaan zingen en dansen. Wij willen vooral door het voor te doen onze suggesties rondom leesbevordering laten zien en beleven. Ook gaan we samen met Patricia bij een aantal scholen in Accra op bezoek en gaan daar voorlezen. Verder gaan we samen met Patricia kijken of er leesclubs opgezet kunnen gaan worden binnen de scholen.

In deze week gaan we ook naar boekhandels om boeken te kopen van het geld wat wij met de sponsoring binnen hebben gekregen. Dus hoe meer geld we binnen krijgen hoe meer boeken we cadeau kunnen doen aan de scholen en kinderbibliotheken die wij bezoeken.

In de week van 14 juli gaan we samen met Patricia naar de Volta regio en gaan daar ook scholen bezoeken.

Vanaf 16 juli gaan we naar Adawso en Okorase. Daar ben ik eerder met mijn collega Wil de Jong geweest om twee bibliotheken op te zetten. We gaan samen met Emanuel
scholen bezoeken en voorlezen, zingen en dansen

Op 23 juli vliegen we weer terug naar Nederland.
Met een vertelkastje gaan we voorlezen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten