donderdag 23 juli 2015

Op bezoek bij de Chief van Okorase

Vanmorgen na het ontbijt samen met Emmanuel met de trotro naar Okorase. We werden daar rond 9.00 uur verwacht bij de Chief van Okorase. Emmanuel wil graag een stukje land kopen om een nieuwe bibliotheek te bouwen. Dat is zeker nodig. De huidige bibliotheek is veel te klein. Er komen elke middag zoveel kinderen om te lezen en spelletjes te doen. Ook is er een stukje leesbevordering in het middagprogramma opgenomen. Het is een soort naschoolse activiteit voor de kinderen in het dorp. Het stukje land kost 8000 Ghanese Cedi's. Dat is ongeveer € 2000. Ik wil graag samen met jullie bedenken hoe we dat geld bij elkaar kunnen krijgen. De Chief gaat met een aantal bewoners van Okorase praten of ze als gemeenschap mee willen werken om de bibliotheek samen te gaan bouwen. Dan worden de kosten voor het bouwen niet zo hoog.

Ans is daarna naar de school in Adawso gegaan en heeft daar voorgelezen en uitgelegd hoe bepaalde spelletjes gespeeld moeten worden.  Feikje en Wia zijn met Emmanuel naar een kopieerwinkel gegaan om van 3 boeken vertelplaten te laten maken. Ook moest Emmanuel naar de tandarts. En Feikje en Wia zijn even mee geweest. Daarna weer met de trotro naar Okorase.

Daar hebben Feikje en Wia meegeholpen met het middagprogramma en Wia heeft ook voorgelezen aan een groepje kinderen. Daarna zijn we even toerist geweest en hebben de kralenmarkt bezocht. Feikje en Ans hebben meerdere leuke kettingen en armbanden gekocht.

Net gegeten bij een leuk restaurant. We hebben bijna 2 uren moeten wachten op ons eten. Maar dat is Afrika.

Op bezoek bij de chief


Het straatleven vanuit de trotro


Alles dragen op je hoofd

Er wordt heel veel gelezen




Wia in Okorase

Geen opmerkingen:

Een reactie posten