woensdag 22 juli 2015

Naar Adawso, Okorase en Koforidua

Vanmorgen om 8.00 uur richting Adawso naar de school van Emmanuel. Het was een prachtige rit over een goede weg naar onze bestemming. Onderweg genoten van een prachtig uitzicht en nog even gestopt bij een aantal vrouwen die bezig waren om casaves te schillen, te drogen en te persen. Leuk om even te zien hoe het uiteindelijk casavemeel wordt.

Rond 10.00 uur waren we bij de school van Emmanuel. We hebben daar gekeken in de klassen en wat meegeholpen waar de kinderen mee bezig waren. Ans was helemaal in haar rol. Wat een andere manier van lesgeven. Er wordt nog met een rietje geslagen en er is niet veel structuur in het lesgeven. De leerkrachten zijn ook niet geschoold als leerkracht. Ze hebben de Secondary School gedaan en zijn toen met hulp van Emmanuel en anderen gaan lesgeven en hebben het geleerd in de praktijk.

Feikje en Wia zijn rond 13.00 uur naar Okorase gegaan met een trotro om de gekochte boeken te stickeren. Er waren heel veel kinderen in de bibliotheek aanwezig om te lezen, spelletjes te doen of te tekenen. Rond 16.00 uur zijn we richting hotel gegaan. Wia heeft vorig jaar samen met Janneke in hetzelfde hotel geslapen.

Vrouwen zijn casaves aan het schillen


Aan het knutselen


Het middageten 

Tijdelijk leslokaal


Wc voor de peuters en kleuters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten