vrijdag 24 juli 2015

Vrijdag in Adawso

Vanmorgen om half acht aan het ontbijt.  Met Emmanuel de stad in en geld gehaald, want in het weekend zijn de pinautomaten regelmatig leeg.
In de school in Adowso hadden de kinderen van 2 klassen (60 stuks) gymnastiek op het programma staan. Dat deden ze buiten. Van te voren trokken ze  sportshirt aan. Eerst een soort warming-up met o.a hoofd, schouders, knie en teen. Daarna spelletjes als zaklopen en stoelendans.
De kinderen genoten volop.
Wia maakt nog een foto van de kinderen in het voetbalshirtjes die F.C. Groningen geschonken heeft.
Ondertussen ging Ans helpen en voorlezen bij de jongste groepen. Wia en Feikje zochten kleren uit. Emmanuel krijgt regelmatig gebruikte kleren vanuit Nederland. We gaan ze morgen naar meerdere dorpjes in de bergen rondom Adawso brengen.
Rond 12.00 uur hebben we met ons drietjes de markt in het dorpje bezocht. Deze is er 2 keer per week. Onvoorstelbaar wat een chaos! Een veelheid aan kraampjes, maar ook gewoon kleedjes op de grond, waar de koopwaar aangeboden wordt.
Vissen in soorten en maten en in verschillende hoedanigheden: koppen, staartje, graten, gerookt gepekeld en vers, maar altijd onder de vliegen! Maar ook groente, fruit, bouillonblokjes, stoffen zeep etc. Te veel om op te noemen. Mensen zijn er niet altijd mee eens als we foto's maken, dus we houden ons in.
Ans en Feikje kopen wat lappen stof.
Met Emmanuel terug naar Okorase. Ook daar gaan de kinderen sporten. Ze hebben a.s. dinsdag een voetbaltoernooi tegen de school in Adowso.
Tegen 15.30 terug bij het hotel, waar we het even rustig aan doen. Het was een warme dag.

Warming up voor de gymles


Hardloopwedstrijd tijdens de gymles




Oefenen voor de open dag voor aanstaande woensdag 

T Shirts van FC Groningen




Deze kleren brengen we morgen naar de dorpjes in de bergen rondom Adawso


Feikje zoekt een stofje uit


Markt in Adawso


1 opmerking:

  1. Wat een blijde gezichten op de foto's. Fijn dat jullie dit allemaal kunnen doen. Hartelijke groeten en veel succes de laatste dagen.

    BeantwoordenVerwijderen