zaterdag 12 juli 2014

De komende dagen bezoeken we de Volta regio

Vandaag een rustige dag. We hebben uitgeslapen en boodschappen gedaan. We gaan zo de koffers pakken.

Morgenvroeg vertrekken we om 7 uur naar de kerk. De kerk waar de man van Patricia pastor is. Het is een kerkdienst waar veel gezongen en gedanst wordt. We zijn benieuwd.

Vervolgens gaan we om 11 uur met professor John van de universiteit van Accra, die in de Volta regio is geboren, naar de Volta regio samen met Patricia. We slapen daar drie nachten bij een zus van John. We gaan met elkaar 4 scholen bezoeken waar we ook boeken gaan brengen. We hebben vanmorgen ook scrabble gekocht. Je kunt een taal leren op meerdere manieren. Door te lezen in je eigen taal, door te lezen in de Engelse taal en door bijvoorbeeld taalspelletjes.

Tijdens ons verblijf in de Volta regio wordt er een film gemaakt over het promoten van lezen in Ghana. En wij krijgen ook een rol in deze film. Of we daar blij mee zijn wordt niet eens gevraagd.  En deze film komt op You Tube. Zodra ik de link heb zet ik die op het blog.

Waarschijnlijk is daar geen internet en kunnen we niets op ons blog schrijven. Woensdagmiddag komen we terug in Accra en gaan dan weer boeken kopen voor de 2 projecten van Emmanuel.

Scrabble junior en Scrabble

Taalspelletjes spelen belangrijk voor de taalontwikkeling


Boeken in de Ghanese taal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten