dinsdag 8 juli 2014

Wat een drukke wereld


Vanmorgen was Francis onze chauffeur om 8 uur bij het hotel. We zijn eerst bij het Manhyia Palace geweest. Daar leer je veel over de Ashanticultuur. In de Ashantiregio is een koning. Hij woont met zijn familie net naast het museum. De Ashantiregio is erg rijk want er zijn grondstoffen als goud en zilver. Dat zie je wel in het museum en het paleis, maar verder niet in Kumasi.

De markt

Want na het bezoek aan het museum zijn we met Francis naar de markt geweest. Er zijn duizenden kraampjes met allerlei spullen zoals kleren, schoenen, groenten, elektrische apparaten, koelkasten, vlees, kip, vis enz. Veel tweede hands spullen uit Europa zie je op de markt staan. Een grote chaos aan kraampjes en mensen. Wat een geuren en wat een kleuren. Maar wat een armoede. Het is voor ons zeer extreem, fascinerend en hectisch om hier rond te lopen. Maar wel prachtig om een half uur mee te maken om tussen al deze mensen en kraampjes door te lopen.

Vanmiddag zijn we naar de Aboreum Tropical Gardens geweest en hebben daar een korte natuurwandeling gemaakt. Wat een rust na de drukke morgen in Kumasi.

En dan de reis. We reden over de snelweg van Kumasi naar Accra. Sommige stukken weg zijn niet eens geasfalteerd en er zitten enorme gaten in de weg. Het is ongeveer 250 kilometer maar daar rij je zeker 6 uren over. Onderweg kom je langs dorpjes met allemaal kraampjes langs de weg. Je ziet veel kapotte vrachtwagens die veel te zwaar beladen zijn. Overal zie je mensen en dieren lopen. Je ziet mensen die met slakken, wild, bosdieren, vissen en fruit langs de weg staan en proberen deze spullen aan ons te verkopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten