donderdag 24 juli 2014

Vrijdag 18 juli

Vrijdagmorgen samen met Emmanuel met de Trotro naar Adawso. We hebben ook daar even de bibliotheek bekeken. En ook daar zag de bibliotheek er nog erg goed uit.

Toen wij in 2011 bij Emmanuel waren vertelde hij dat hij nog een droom had. Een eigen school voor de kinderen uit Adawso en de dorpjes daar om heen, waarvan de ouders geen geld hebben voor schoolgeld, schriften, potloden en een uniform. En het begin van de school staat er al. Er zijn twee klaslokalen klaar en de derde is bijna klaar. En er zijn al ruim 140 kinderen die op zijn school komen. Het zijn kinderen waarvan de ouders de hele dag op de markt staan of op de farm werken en geen aandacht hebben voor hun kind(eren). Ze hoeven per dag maar 1 cedi (22 cent) te betalen en dan krijgen ze ook nog eten tussen de middag.

Maar er moet nog veel gebouwd worden. Emmanuel zoekt voor het bouwen van de school nog volunteers. Kent een van jullie nog een enthousiaste groep studenten tussen de 19 en 25 jaar die dit voor een of twee weken willen gaan doen dan kun je dat aan mij laten weten.
Twee klaslokalen die klaar zijn
Een klaslokaal zonder muren en alleen een dak

Dit klaslokaal is twee weken geleden door 18 studenten uit Engeland gebouwd en bijna klaar
De keuken waar het eten klaar gemaakt wordt voor de kinderen



De T-shirts van de kinderen

Janneke leest voor aan de peuters
Kinderen luisteren vol aandacht naar Janneke
Janneke leest voor in een open klaslokaal
Kinderen dansen nav het verhaal Horns only

's Middags voorgelezen in Koforidua op de school waar de kinderen van Emmanuel en Naomi op zitten


Ook deze kinderen luisteren vol aandacht


Dansende kinderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten