woensdag 16 juli 2014

Zondag naar de kerk en op weg naar de Volta Regio

Vanmorgen om 7 uur met de taxi naar de Action Chapel International. Er zijn op een zondag vier kerkdiensten. Om 6 uur, 8 uur en 10 uur 's morgens en een dienst in de avond. En per keer zijn er zeker 1000 mensen die komen als het niet meer is. Er is een heel groot gospelkoor en live muziek. Ze zingen prachtig en vooral swingend. Er zijn veel mensen die helemaal in extase raken door de mooie muziek.  De kerkdienst duurt ongeveer 2 uren. De aartsbisschop van de kerk houdt een lange preek maar er wordt veel gelachen en geklapt tijdens de preek. Aan het eind van de dienst moesten alle mensen die voor het eerst in deze kerk zijn naar voren komen. We werden vervolgens naar een aparte ruimte gebracht waar we een korte introductie, een bijbel en wat informatie over de kerk kregen.

Vervolgens gingen we naar het kantoor van Patricia waar John met de auto al op ons stond te wachten. Het duurt 5 uren om naar Lolobi te rijden. Het dorp waar John woont. We gaan met een veerpont een rivier over, rijden over zandwegen met veel gaten en hobbels en komen rond half vijf bij zijn huis aan. Daar waren zijn vrouw en kinderen al aanwezig. Zijn vrouw Marie had een heerlijke maaltijd voor ons gemaakt.

Na het eten werden we naar een huis van John zijn zus gebracht waar we konden slapen voor drie nachten. We kunnen heel wat leren van de gastvrijheid van deze familie. Iedereen kan aanschuiven bij de maaltijd en komen slapen. Ze hebben ook een Iers meisje in huis die volunteer is op een van de scholen in Lobodi.



Wia en John in de tuin

Een saus met vis en een groene scherpe lekkere saus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten