zondag 6 juli 2014

Zondag in Accra

Hoofdstraat in Accra
Het is vandaag rustig in Accra. De Ghanesen zijn allemaal erg gelovig en gaan op zondag naar de kerk. Er zijn hier heel veel verschillende kerken en geloven. Er wordt veel gebeden. Voor en na een workshopdag. Aan het begin en aan het eind van een busreis. Op straat door moslims op een bepaald moment van de dag dat ze moeten bidden. Zomaar midden op straat.

Op elke winkel, elke auto, elk kraampje aan de weg zie je God's love you of iets dergelijks. Als je ook zo moet leven als hier in Ghana dan moet je hoop houden op een beter  leven. En de Ghanesen hopen door veel te bidden en door naar de kerk te gaan het eens beter zal worden.

Wij hebben vanmorgen gelezen en zijn net met de taxi naar de  hoofdstraat van Accra gegaan om boodschappen te doen voor een aantal dagen. We hebben een eigen keuken waar we kunnen koken. We hebben geen zin om elke dag ergens te gaan eten. Hier in de buurt is trouwens ook niets te vinden waar je kan eten.

Morgen gaan we richting Kumasi. We weten niet of we daar internet hebben. En weten dus ook niet of we iets op ons Blog kunnen schrijven. We hebben de komende 2 dagen niets gepland met Biblionef Ghana en gaan even 2 dagen een stukje van Ghana bekijken.

Ik heb net Patricia gemaild om te vragen hoe we in een keer zoveel geld kunnen opnemen. Ik denk dat we woensdag voordat we naar de boekhandels gaan eerst langs een bank moeten gaan om het geld op te nemen. Je kunt hier namelijk niet pinnen. Ik wil ook nog wat geld overhouden voor de projecten van Emmanuel. Ook in Koforudia is een boekhandel weet ik en daar gaan we dan voor de tweede keer in deze drie weken boeken kopen.

Emmanuels droom is bijna uitgekomen. Er zijn op dit moment 18 vrijwilligers bezig om een school te bouwen in Adawso. Een  gratis school voor kinderen waarvan de ouders geen geld hebben voor uniformen, potloden, schriften en dergelijke. Vier jaar geleden liepen we langs dat stukje grond en Emmanuel vertelde dat dat zijn droom was. En nu 4 jaren later wordt zijn droom waarheid.

Kitty een stewardess van KLM en Emmanuel willen nu een project starten om speelgoed en materialen voor zijn school en voor andere scholen in de regio vanuit Nederland te krijgen. De KLM wil dit gratis vervoeren naar Ghana. Hij wil nu contacten leggen met scholen in Nederland. Janneke en ik willen ons daar na ons verblijf voor in gaan zetten.

Wie kan ons helpen met dit idee van Kitty en Emmanuel? Laat het ons dan weten. En mail ons.

                                           Hoofdstraat in Accra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten