vrijdag 4 juli 2014

Workshopdag 2

Vanmorgen zijn we met de groep eerst naar de Ghana Internationale Middelbare School geweest. Daar hebben de deelnemers enorm veel geleerd over hoe de Bibliotheek geordend en georganiseerd is. Daarnaast hebben ze ook geleerd over hoe je het lezen kunt promoten. De meeste deelnemers zijn leerkrachten van een lagere of middelbare school en de meesten hebben een universitaire opleiding achter de rug. En toch hebben sommige leerkrachten nog nooit achter een computer gezeten. Die leerkrachten werken bijvoorbeeld richting Kumasi of in de Volta Regio. Een aantal van deze scholen gaan we volgende week ook bezoeken.
Vanmiddag waren de workshops in het teken van leesbevordering. Patricia kan met heel veel passie over leesbevordering praten. Ik heb met het vertelkastje een verhaal voorgelezen en verteld wat wij in Nederland allemaal doen om het lezen te promoten.
Al deze mensen zijn zo enorm gedreven. Daar kunnen wij nog heel wat van leren. Een van de vrouwelijke deelnemers brengt in Accra bij arme gezinnen wekelijks boeken thuis. Ze verdient daar niets mee. Ze heeft o.a. boeken via Biblionef Ghana ontvangen. En als je dan hoort met hoeveel passie ze dat dan doet.

                                               Hoe meer je leest, hoe meer je weet
                                           Zo staan de informatieboeken in de kast
Hier krijgen de workshopdeelnemers te horen hoe de boeken ingewerkt worden en hoe ze boeken aanschaffen

Het vertelkastje op de foto om na te laten maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten