woensdag 16 juli 2014

Meeting met de directies en leerkrachten van de vier scholen

Na het bezoek aan de 2 scholen hadden we in de woning van de priester van de katholieke kerk in Hohoe een heerlijke lunch met rijst, kip en een rode saus. Vervolgens was er een meeting georganiseerd met 3 personen (directie en leerkrachten die de bibliotheek runnen van de school) van de 4 bezochte scholen, iemand van de gemeente op het gebied van onderwijs en iemand van de afdeling educatie. We waren met ongeveer 30 personen. De middag stond in het teken van leesbevordering en het opzetten van readersclubs en hoe ze het samen verder kunnen gaan opzetten in de regio.

John Agbley, de man die ons mee op pad heeft genomen naar de Volta regio, heeft Viewpoint opgericht. Hij heeft als drive om op meerdere scholen in de Volta regio bibliotheken en readersclubs op te zetten. Veel van zijn eigen geld steekt hij er ook in. Zijn zoon en vrouw zitten ook in de organisatie.

De middag was echt zeer inspirerend voor hen allemaal. Hun passie en drive is om de kinderen in de Volta regio verder te brengen. Ook de kinderen uit de Volta regio moeten de kans hebben om minister, piloot, dokter of tandarts te worden. En zij zien met elkaar in dat goed kunnen lezen daarom erg belangrijk is. De regering heeft nog weinig aandacht voor het stimuleren van het lezen. Maar deze mensen met elkaar komen er wel. Viewpoint heeft al op 9 scholen bibliotheken en readersclubs kunnen organiseren. En ze gaan verder.

John, zijn vrouw Mary, Patricia en een vrouw van de Ghana Library Association na afloop van de meeting.
Na afloop met John, Mary, Patricia en een vrouw van de Ghana Library association

Geen opmerkingen:

Een reactie posten